FORGOT YOUR DETAILS?

Ovako će izgledati svemirsko odijelo za Mars

недеља, 04 маја 2014

Američka svemirska agencija NASA objavila je fotografije prototipa svemirskog odijela koja bi astronauti mogli da nose prilikom prve misije na Mars, ponudivši javnosti da bira između tri različita dizajna odela Z-2.

Model "Tehnolodži" pobedio je sa 63 odsto glasova

Model „Tehnolodži“ pobedio je sa 63 odsto glasova

Sa 63 odsto glasova, pobjedu je odnio model “Tehnolodži”, sa svijetlećom trakom na prednjem delu, koja može da ima različit oblik za svakog pojedinca, što bi pomoglo u prepoznavanju članova tima.

Kompletan prototiop Z-2 neće ići na Mars nepromijenjen, jer ne štiti od ekstremnih temperatura i radijacije, ali NASA tvrdi da bi astronauti na Marsu jednog dana mogli nositi neke od njegovih elementa.

Svemirsko odijelo

Nakon izbora dizajna, odijelu predstoji testiranje u vakuumskoj komori, u bazenu i na terenu

Odijelo je načinjeno od 3D štampanih ploča, zahvaljujuči laserski skenerima svaki primjerak savršeno pristaje vlasniku, a nakon izbora dizajna, predstojimu testiranje u vakuumskoj komori, u bazenu, gdje astronauti vježbaju da hodaju, i na terenu koji podsjeća na Marsovu stenovitu površinu.

Odijela klase Z su prestavljena 2012, kao prva suštinski nova varijanta svemirskog odijela-skafandera nakon 30 godina. Svaki sljedeći broj podrazumjeva savremenija tehnološka poboljšanja, a serija Z-2 otklonila je nedostatka koje je seriaj Z-1 imala u pogledu bezbjednosti i pokretljivosti.

izvor: Blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

TOP