FORGOT YOUR DETAILS?

Da li ćemo dobiti zadovoljavajući kraj Igre prestola?

среда, 29 маја 2019

Serija „Igra prestola“ završena, a strasti povodom poslednje epizode se ne stišavaju. Mnogi ljubitelji epske fantastike i dela pisca Džordža RR Martina „Pjesme leda i vatre“, po kojima je serija i nastala, uzdaju se da će im poslednja knjiga ovog serijala dati zadovoljavajući kraj.

Sada kada je serija konačno završena posle svih ovih godina, fokus je opet na piscu i poslednjoj knjizi koju najavljuje već gotovo pet godina.

Na poslednju knjigu ovog serijala čeka se već osam godina, budući da je prethodna izašla 2011. godine „Ples sa zmajevima“. Po poslednjim najavama, nova knjiga će izaći do sredine 2020. godine.

Naime, knjiga „Vjetrovi zime“, prema pisanju stranih medija, godinama su predmet spekulacija za objavljivanje. Najnovije glasine sugerišu da bi roman mogao da bude podijeljen u dva dijela.

Međutim, trenutno ne postoji zvanična potvrda o tome da li će poslednja knjiga biti podijeljena, ali fanovi na internetu govore o takvoj mogućnosti.

Ponuda za besplatnu avionsku kartu

Martin nije skrivao činjenicu da se roman pokazao izazovnim, s obzirom na obim bogatog svijeta koji je stvorio.

„Neću reći kada će izaći nova knjiga. Izlazio sam ranijih godina u javnost s datumima, pa se dešavalo da pogrešim. Ali završiću je“, rekao je Martin.

On je naime, prethodni put najavio da će 2015. godine izaći poslednja knjiga, a kako se to nije desilo, to je otvorilo prostor popularnosti serije „igra prestola“.

Pisac je nedavno od jedne avio kompanije sa Novog Zelanda dobio ponudu za besplatnu avionsku kartu kako bi otišao tamo i na miru mogao da završi poslednju knjigu.

Martin se pristojno zahvalio na ponudi i dodao da Novi Zeland obožava, ali da je zaradio dovoljno novca da može sebi da priušti kartu, te ih pozvao da tako nešto ponude drugim piscima i na taj način ih podrže.

„Što se tiče završavanja moje knjige … Bojim se da bi me Novi Zeland previše zaokupio. Najbolje da me ostavite ovde u Vesterosu kako bih mogao da ih završim. Ali kažem ovo – ako ne budem imao knjigu ‘Vjetrovi zime’ u rukama kada sletim sljedeće godine na Novi Zeland, imate moje psimeno odobrenje da me zatvorite u malu prostoriju sve dok je ne završim“, šaljivo je odgovorio Martin.

On je podsjetio da će Novi Zeland ponovo posjetiti 29. jula 2020. godine kako bi prisustvovao na Svetskoj konvenciji naučne fantastike.

(B92)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

TOP