FORGOT YOUR DETAILS?

O meni

Kodar karikatura

Darko Samaržić Kodar (autokarikatura)

Rođen sam prvi put jedne sniježne zime u Zenici s namjerom da promijenim svijet u kojem se nađem. Moje rođenje nije bilo planirano, ali se ipak desio taj egzotično apsurdan događaj.

Kad sam se prepoznao u ogledalu pomislio sam da sam vanzemaljac i da sam na zemlju poslat iz eksperimentalnih razloga.

Jednog dana sam shvatio da gledam u pogrešno ogledalo, pa sam odlučio da napustim domovinu SFRJ i dođem u otadžbinu Republiku Srpsku, tačnije Banja Luku gdje sad trenutno preživljavam.

Socijalnu pomoć primam u Radio-televiziji Republike Srpske od 1994. godine, gdje sam zaposlen na poslovima grafičkog i web dizajna.

Pošto je srpski narod bio do guše u govnima to me je natjeralo da pišem, crtam, slikam, lajem… na svoj a ponekad i na tuđ račun. Pružajući narodu ruku htio sam da istinski uđem sa njim u umjetnost preživljavanja. Zbog toga sam u svakom momentu spreman na sve izazove koji su okrenuti ka besmrtnom životu.
Napomena: Svako kopiranje autorovog djela, tračanje autora dok je živ zakonom je zabranjeno i kažnjivo po Zakonu o širenju nezadovoljstva među narodom i njegove narodnosti kako na nebu tako i na zemlji. Amin

Darko Samardžić Kodar

TOP