FORGOT YOUR DETAILS?

Noć i dan

среда, 15 мај 2013

Više puta mi se dešavalo, kad bih se probudio usred noći, da se onako u mraku, u tšini mnogo začudim, uznemirim pri pomisli da nešto sto sam mirne duše učinio danju, pri dnevnoj svjetlosti izgleda drugačije i tada sam se upitao da li i boje, stvari koje nas okružuju, razni šumovi života učestvuju u našem djelovanju.

Da, bez sumnje učestvuju i ko zna šta jos pored njih! Nisu li naši životi zaista sjedinjeni s vasionom? Treba razmotriti koliko gluposti počinimo zbog te proklete vasione, a smatramo za to odgovornom našu savjest, koja je u vlasti nevidljivih sila, zasjenjena jednom svjetlošću izvan nje.

A, nasuprot tome, koliko li se naših donesenih odluka, izgrađenih planova zamišljenih noću ne pokazu docnije nistavnim i ne sruše se, isčeznu pri dnevnoj svjetlosti? Sve ideje, snovi o drugačijem životu, izvinjenja, uvjerenja koji su u mraku imali svoju težinu i vrijednost, čim bih otvorio prozore i ugledali svjetlost jutra prestali su da ih imaju ili su dobili drugo, sasvim različito značenje.

Pošto je nešto drugo dan, a nešto drugo noć, tako smo mozda i mi jedno danju, drugo noću, na žalost ponekad i neshvaćeni kako noću, tako i danju..

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

TOP