FORGOT YOUR DETAILS?

Nevjerojatna priča o fotografiji koja je obilježila 11. septembar

уторак, 27 маја 2014

Bio je to događaj koji je obilježio Ameriku, ali i cijeli svijet. Vrlo vjerojatno i sami znate gdje ste bili u trenutku niza koordiniranih napada 11. septembra 2001. godine.

Zabranjene fotografije 11. septembra

Fotografija fotoreportera AP, Ričarda Dru pod nazivom “The Falling Man”

Fotografija fotoreportera AP, Ričarda Dru pod nazivom “The Falling Man”.

Jedinstvenost tog događaja je, takođe, u činjenici da je najdokumentiraniji u istoriji. Od video snimki do fotografija najdramatičnije trenutke pratilo je hiljadu objektiva.

Drugog dana novine su objavile fotografije horora koji se zbivao par sati prije. Neke fotografije su, ipak, bile toliko upečatljive da su izazivale gnjev i osude. Bile su to fotografije ljudi koji su padali sa zgrada.

Jedna od tih fotografija je bila najkontroverznija. Obilježena je kao neukusna, eksploatatorska, voajeristička. Ta fotografija nikad više nije objavljena. Zamjenile su je fotografije koje su izazivale ponos, herojstvo vatrogasaca i svih volontera koji su se drugi dan našli na terenu gdje su stajali “Blizanci”.

Ipak, neki su smatrali da je bilo potrebno suočiti se sa činjenicama te dati počast čovjeku sa fotografije koji je u tom trenu bio nepoznat. Traganje za identitetom žrtve je postao izazov koji bi, smatrali su, dao ime događaju koji je uništio snove mnogih obitelji.

Ovo je priča o fotografiji fotoreportera Associated Pressa, Richarda Drewa pod nazivom “The Falling Man”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

TOP