FORGOT YOUR DETAILS?

Helsinki – grad dizajna

уторак, 13 мај 2014

Helsinki – Kulturni, medijski i finansijski centar Finske. Nalazi se u blizini mora i okružen je bujnom prirodom. Jednu trećinu grada čine parkovi i druge zelene površine, gdje se može uživati u različitim istorijskim stilovima i vrijednostima.

Finska arhitektura

Finska arhitektura

Smještaj u Helsinkiju može se naći u velikom broju hotela koji se nalaze skoro na svakom ćošku.

Jedan od jeftinijih hotela u ovom gradu je hotel „Artur“, u kome se noćenje može naći za 65 evra.

Ukoliko želite da se smestite u nešto luksuznije hotele, tu su hoteli „Haven“ i „Kamp“, u kojima noćenje košta oko 150 evra.

Centar grada i Trg Narinka poznati po Kapeli tišine. Ona je zaista divan primjer inovativne arhitekture, čiji je dizajn već prepoznat i nagrađen Međunarodnom nagradom arhitekture 2010. godine „Chicago Athenaeum“.

Helsinki ima mnogo toga da ponudi i sigurno da ćete nakon posjete ovom gradu biti bogatiji za jedno novo, zanimljivo turističko iskustvo.

Muzej

„Ateneum Art Museum“ posjeduje najveću umjetničku zbirku u Finskoj, sa više od 20.000 umjetničkih radova iz perioda od 1750. do 1950. godine.

Postavke su u prizemlju muzeja i u izložbenim halama na drugom spratu. Organizuju i razne radionice, obilaske i druge zanimljive turističke programe.

Zgradu muzeja je projektovao arhitekta Teodor Hoijer i završena je 1887. godine. „Ateneum Art Museum“ je dio finske nacionalne galerije.

Ateneum Art Museum

„Ateneum Art Museum“

izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

TOP